Ska du investera i en solcellsanläggning?

Innan du tar det stora steget och investerar i solpaneler är det en del förberedelser du bör vara medveten om. Oavsett om du vill få ner dina uppvärmningskostnader, främja miljön eller helt enkelt höja värdet på din fastighet är det samma steg att ta.

Hur ser taket ut?

Eftersom solpaneler har en hållbarhet om cirka 25 år är det bra om taket håller lika länge. Beställ en inspektion av taket innan du investerar i en solcellsanläggning. Även om taket ser någorlunda fräscht ut är det billigare att inspektera och renovera taket innan installation än att lägga om taket efter att du installerat solceller.

Om taket måste läggas om efter att du installerat solpaneler tillkommer det en onödig extra kostnad för att ta ner och sätta upp panelerna. Solpanelerna kan dessutom skadas vid en eventuell omläggning av taket. Ta det säkra före det osäkra och se till att taket är fräscht nog för att installera solceller norrland.

Se över isoleringen i fastigheten

Det här är speciellt viktigt för dig som vill få ner uppvärmningskostnaderna. Om fönster och dörrar släpper igenom en stor mängd värme är det bättre att första byta ut dessa. En äldre villa med gamla fönster kan förlora så mycket som 30% av värmen. Genom att investera i energisnåla fönster kan du få ner uppvärmningskostnaderna rejält.

Vem får utföra installationen av solpaneler?

I Sverige är lagstiftningen kring elarbeten och elinstallationer väldigt hård. En behörig elektriker måste utföra alla slags elinstallationer, så även solpaneler sundsvall. Även om en person kallar sig för certifierad solcellsinstallatör, är det här inte nog enligt Sveriges lag.

När du kontaktar en firma för att få en offert för installationen är det viktigt att du ser till att elektrikern har behörighet till att utföra arbetet. Om inte kan du få problem med din försäkring om olyckan skulle vara framme.

Innan du tar det stora steget och investerar i solpaneler är det en del förberedelser du bör vara medveten om. Oavsett om du vill få ner dina uppvärmningskostnader, främja miljön eller helt enkelt höja värdet på din fastighet är det samma steg att ta. Hur ser taket ut? Eftersom solpaneler har en hållbarhet om cirka…