Enkla knep för att hålla sig aktiv och inte ha supertråkigt

Visste du att det kan vara farligt för hälsan att ha tråkigt? Okej, riktigt så farligt är det kanske inte – men det kan faktiskt vara lite väl lite att göra ibland. Balansen mellan stress, press och rekreation är inte alltid så lätt att växla emellan, i det här livspusslet vi kallar för resan mellan vaggan och graven. Kanske lite dramatiskt uttryckt, men ändå. En sambo som insisterar på att det ska inhandlas dyra material, exempelvis granitskivor till kök och badrum kan vara en bidragande faktor till stress & ångest. Det som jag, och många andra gör, för att få tiden att gå är helt enkelt att aldrig få slut på saker att göra! Här kommer min topplista på grejer som får klockan att gå, oavsett årstid eller tid på dygnet för den delen:

1. Skaffa ett husdjur – inget du gör för ofta (får man verkligen hoppas, ingen gillar en ”crazy cat lady”), men definitivt något som får tiden att gå om du har ett. Hundar, katter, vandrande pinnar – du får oavsett mycket aktivitet och nöje ur en livskamrat.

2. Titta på filmer eller TV-program – Jag fullkomligen älskar att nörda film. Hela familjen är inte lika intreserad, men visst är det skönt att bädda ner sig med en bra film?

3. Titta på YouTube-videor – Populärt för den yngre generationen (och frugan).

4. Läs tidningar och böcker – Oavsett om du läser serietidningar eller tjocka böcker så är läsning nyttigt. Folk läser för lite nu för tiden, så det är nästan rebelliskt att vara välbeläst.

5. Spela brädspel – jag rekommenderar Gloomhaven!

6. Ta onlinekurser eller lär dig nåt från Youtube – Om du ändå ska surfa, se till att lära dig något! Jag håller på att lära mig Unreal Engine 5, och det är jätteroligt.

7. Volontära – Finns många olika föreningar, klubbar och annat du kan gå med i för att bjuda på din tid. Fint för kulturlivet, också!

8. Skaffa ett deltidsjobb – Här får man vara lite försiktig, för du kan bli utbränd. Men det är bra med extrainkomster, i alla väder!

9. Håll ditt hus rent och snyggt – Att få för sig att städa är… ja, inte roligt alla gånger – men visst håller det en aktiv, det gör det. Du kan renovera också, till exempel genom att installera snygga bänkskivor sten.

Visste du att det kan vara farligt för hälsan att ha tråkigt? Okej, riktigt så farligt är det kanske inte – men det kan faktiskt vara lite väl lite att göra ibland. Balansen mellan stress, press och rekreation är inte alltid så lätt att växla emellan, i det här livspusslet vi kallar för resan mellan…