8 saker att göra för att piffa till i badrummet

Badrum är något som kan vara det bästa eller det sämsta rummet i våra hem. Allt beror såklart på huruvida de är renoverade och fina eller inte. Många har svårt för att få till ett snyggt badrum, främst på grund av att de tror att de behöver spendera miljonbelopp på renoveringar – när det egentligen finns enkla sätt att förvandla ett tråkigt badrum till ett fint. Precis som alla renoveringar så kostar det otroligt mycket pengar och man kanske nyligen har spenderat alla pengar på en takläggare Stockholm, eller på någon annan renovering som faktiskt är viktig för husets hållbarhet. Vi menar, ett badrum är ju bara ett badrum, men om rören, taket eller något annat väsentligt behöver renoveras är det självklart att man tar tag i det först.

Det är sällan man har tillräckligt mycket pengar för att renovera sitt badrum, i alla fall inte när man vill. Det går såklart att spara ihop pengar till en riktig renovering, men för att göra badrummet så fint som möjligt tills dess att man har råd kan man alltid tillämpa några av dessa 8 saker – så kanske badrummet ändå kan bli en av husets mysigaste platser utan att man behöver lägga ut så mycket pengar.

  1. Skaffa en bra belysning

Det första man kan göra om man vantrivs i sitt badrum är att se över belysningen. Kontakta en elektriker Stockholm och be om att sätta in spotlights eller dimmers, som gör att man kan reglera belysningen beroende på tid och humör. En mysig belysning kan göra underverk för ett badrum och det kan ta bort den där sterila känslan som man kanske ogillar.

  1. Renovera vissa saker

Man kan ju genomföra en badrumsrenovering Stockholm utan att renovera allt. Kanske är det bara badrumsskåpet som behöver bytas ut? Eller något annat litet? det behöver inte vara en stor renovering för att det ska bli bra.

  1. Se till att prioritera rören i badrummen

Okej, att fixa rören kanske inte skapar en så pass mysig känsla – men det är något som faktiskt är viktigt. Är rören slitna? Då kanske ni ska prioritera en relining eller ett stambyte, innan ni gör något annat. Faktum är ju trots allt att ett snyggt badrum inte har någon betydelse alls om rören inte fungerar som de ska. Bor man i lägenhet är det oftast föreningen som sköter om dessa typer av jobb, så kolla med dem om det är något som är på tapeten eller om man kan prioritera andra typer av renoveringar i badrummet.

  1. Dekorera med fin inredning

Inredning är A och O i alla rum i huset. Med hjälp av snygg inredning och en bra känsla för design spelar det egentligen ingen roll om badrummet har en ful plastmatta eller dyr marmor. Det finns hur mycket som helst att göra när det kommer till inredning. Man kan alltid ställa in växter, sätta upp tavlor, dekorera med doftljus eller vad som helst egentligen – det är ett bra sätt att förvandla ett tråkigt badrum till ett snyggt, utan att behöva spendera hur mycket pengar som helst i processen.

  1. Matcha mattor med handdukar

Inredning är en sak, men en annan sak är att fräscha upp produkterna som finns i badrummet. Hänger handdukar framme? Då kanske det är smart att införskaffa lite nya handdukar som dessutom matchar matta eller duschdraperi. Små saker, som att färgkoordinera, är något som verkligen kan ge hela rummet ett lyft. Det finns dessutom mängder av butiker idag som säljer matchande sets där handdukar, stora som små, kan kombineras med andra produkter i samma stil för att skapa en enhetlig känsla.

  1. Byt ut duschen

Det viktigaste med ett badrum måste väl ändå vara duschen. Man spenderar såklart tid i badrummet för andra saker också, men att ha en bra dusch är A och O för trivseln. Kanske har man ett dåligt duschhuvud som inte är trevligt. Då kan man byta ut det mot ett duschhuvud som man fäster i taket, som skapar den där hotellkänslan och som gör att man trivs bättre! Prova och se.

  1. Införskaffa ett badkar

När vi ändå talar om att duscha… För den som har möjlighet – införskaffa ett badkar. Att kunna ta långa, varma bad är något av det bästa som finns och det är verkligen något som kan göra att man trivs bättre i sitt badrum. Det finns dessutom hur många snygga badkar som helst på marknaden idag och många ger en riktigt lyxig känsla. Se över möjligheten för att skaffa och installera ett badkar och njut av lyxen som det ger – ni kommer inte att bli besvikna, det är något som vi kan garantera.

  1. Ta det pö om pö

Och sist men inte minst – ta allt pö om pö. Att renovera är ett stort projekt och allt behöver faktiskt inte ske på samma gång. I den här listan har vi gett en mängd olika tips på hur ni kan göra för att skapa en så mysig känsla som möjligt i badrummet, så varför inte tillämpa ett steg i taget? När man pratar om att renovera badrummet är det oftast tal om att plattsätta med nytt kakel, lägga natursten eller göra om helt och hållet. Sådana saker kostar mycket pengar och tar lång tid. Om man har möjlighet – kör på! Men annars kan det ge minst lika mycket att bara piffa till med hjälp av enkla metoder.

Badrum är något som kan vara det bästa eller det sämsta rummet i våra hem. Allt beror såklart på huruvida de är renoverade och fina eller inte. Många har svårt för att få till ett snyggt badrum, främst på grund av att de tror att de behöver spendera miljonbelopp på renoveringar – när det egentligen…