Renovera köket under 10 000kr

Har du någonsin undrat hur mycket det egentligen kostar att renovera köket? Jag gjorde det i alla fall innan jag började renovera mitt kök. Och sanningen är att det beror på många faktorer när ett nytt kök ska planeras och vilka köksluckor du ska välja. Vissa saker är lättare för budgeten och andra är mer kostsamma, av olika anledningar som till exempel platsbrist eller dålig planering. Måste det hyras ett förråd för att få plats med all den nya inredningen som beställts eller kan allt planeras in så allt material kommer löpande under byggets gång. Ska ett snickeri stockholm anlitas eller ska allt jobb utföras av dig själv?.. Frågorna är många men om man är noggrann med planeringen och inte överdriver i inköpen av material, kan du uppnå extremt bra resultat för en mycket liten summa pengar.

Gör en planering för vad du vill uppnå med ditt kök. Kommer bara lite nytt golv göra susen eller är det hela köket som ska bytas ut. Är vitvarorna okej eller ska det planers för nya. Desto längre i förväg du börjar planera desto billigare kan renoveringen bli. Vet man allt som ska bytas ut kan man i god tid leta efter begagnade vitvaror och kök på olika sajter där andra som precis renoverat sitt kök säljer sina gamla grejer. Man blir förvånad över hur nya kök som monteras ner och säljs vid husbyten och mer förvånad över hur folk säljer relativt nya vitvaror bara för att det var fel färg på dem.  Ett annat sätt att billigt renovera tex avlopp är genom relining stockholm.

Något som många tycker är viktigast vid köksrenovering är köksluckorna. Köksluckor finns i många olika material och det är oftast priset som begränsar kunderna i valet av nya köksluckor. Stommarna i köket är väldigt ofta i standard mått och du kommer problemfritt med bara några sökningar över internet att hitta köksluckor som passar att montera på dit i köket. Letar du begagnat så börja som sagt leta i god tid innan renoveringen börjar. Kanske har du världens tur och hittar en inredning till köket samma dag, men oftast så får man räkna med att det tar flera veckor upp till flera månader om du letar begagnat. Men väntan är ofta värt besväret då ett begagnat kök som nytt kostade 100 000kr, kan säljas för så lite som någon tusenlapp och i många fall även skänkas bort mot att man kommer och monterar ner köket så att dem som skänker bort det kan byta köksluckor.

Ett billigt alternativ mot att köpa nya eller begagnade kökluckor är att måla de befintliga luckorna som man redan har. Detta göra i några enkla steg och resultatet blir fantastiskt om du gjort på rätt sätt. Börja alltid med att montera ner dina köksluckor och skruva bort alla lösa detaljer som handtag och beslag. När det är gjort ta fram en slipmaskin med ett slippapper på och börja sedan slipa bort all gammal färg och lack. Är det frästa detaljer i köksluckorna kan du alltid fylla i dem med spackel eller så får du ta slippappret på fingrarna och gnugga tills all färg och lack är borta. Det är väldigt stor chans enligt professionella målare täby att färgen sitter kvar om man skulle få för sig att måla på den gamla färgen. Ofta ser det bra ut till en början men sen efter ett tag så släpper färgen när den härdar för att det inte finns ett bra underlag att fästa på.

Fynda billig färg på begagnat marknaden brukar inte vara något större problem. Det finns dock några aspekter att ta hänsyn till. Kolla alltid utgångsdatumet på färgen du köper. Är det så att den börjat härda redan så avstå från köpet direkt. När du ändå är i farten kan det vara en bra ide att anlita en skicklig elektriker nacka för att få din el dragen på ett korrekt sätt.

 

Har du någonsin undrat hur mycket det egentligen kostar att renovera köket? Jag gjorde det i alla fall innan jag började renovera mitt kök. Och sanningen är att det beror på många faktorer när ett nytt kök ska planeras och vilka köksluckor du ska välja. Vissa saker är lättare för budgeten och andra är mer…