Hur man åtgärdar konstiga ljud från ett avlopp

 

Om du drabbas av ett klirrande och kluckande avlopp är det oftast mycket enkelt att lösa. Beroende på var i ditt hem det uppstår kan du behöva gå till väga på lite olika sätt. Om det kommer från en plats i huset där avloppet finns tillgängligt via handfat, diskho eller avloppsbrunn förenklas projektet avsevärt. Vi säger att problemet sitter i köket. Börja med att fylla i ett par liter vatten i diskhon för att sedan släppa ut det och avgöra om det är ett stopp i avloppet. Rinner vattnet sakta så börja med att koka upp vatten i en stor kastrull- minst 5-7 liter vatten. Häll sedan på rikligt med diskmedel direkt ner avloppet. Tillsätt sedan rikligt med kokande vatten i omgångar. Denna lösning är alltid det första man provar. Är det bara lite fett som satt stopp i ledningarna så kommer diskmedlet och det kokande vattnet att lösa upp proppen genom att smälta den.

Fungerade inte tricket med vatten och diskmedel så testa med en propplösare från matbutiken, eller ringa en avloppsjour. Dessa propplösare är väldigt starka, så använd handskar och skyddsglasögon då ämnena är frätande och kan skada både din hud och dina ögonen. Propplösare i ögonen är bland det mest smärtsamma man kan vara med om och smärtan sitter i från 30min till flera timmar. Kontakta alltid sjukvården om det skulle hända. Relining stockholm har blivit ett populärt sökord bland villaägare under 2022, kanske eftersom det är mycket billigare än att dra nya avlopp.

Sista steget om avloppet inte slutar klucka på grund av att det sitter gamla matrester eller fett i det är att ringa en spolbil. Se till att det görs en ordentlig rörinspektion stockholm innan spolbilen sätter igång så ni vet vart stoppet sitter och om rören kommer hålla när spolbilen skickar på sitt kokande vatten rätt in i ledningarna i huset. Ett bra tips är att lägga något tungt på varje toalettlock så inte trycket från spolbilen skickar ditt toavatten rätt upp i taket i badrummet. Lets face it, stopp i avloppet är aldrig kul, men tack och lov finns det företag & propplösare som gör det till ett medeltida problem.

 

  Om du drabbas av ett klirrande och kluckande avlopp är det oftast mycket enkelt att lösa. Beroende på var i ditt hem det uppstår kan du behöva gå till väga på lite olika sätt. Om det kommer från en plats i huset där avloppet finns tillgängligt via handfat, diskho eller avloppsbrunn förenklas projektet avsevärt.…